Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.04.2017. 10:09

Javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za ulaganje u proces proizvodnje radi sticanje vlasništva na imovini u postupku reorganizacije privrednog društva Energoinvest - Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo, u stečaju

Izvor: Dnevni Avaz, 27.04.2017.

Na osnovu člana 142. Zakona o stečajnom postupku ( Službene novine F BiH broj 29/03, 32/04 i 42/06 ), a u skladu sa Odlukom Skupštine povjerilaco od 03.11.2016 god. i Odlukom Odbora povjerilaca od 14.03.2017 god., stečajni upravnik objavljuje

 

JAVNI POZIV INVESTITORIMA

za iskazivanje interesa za ulaganje u proces proizvodnje radi sticanje vlasništva na imovini u postupku reorganizacije privrednog društva

 

Pozivaju se pravna i fizička lica da iskažu interes kroz pismo namjere za ulaganje u imovinu stečajnog dužnika u procesu proizvodnje radi nastavka proizvodnje i sticanje vlasništva nad imovinom privrednog društvo ENERGOINVEST - TVORNICA DAIEKOVODNIH STUBOVA DD SARAJEVO u stečaju u postupku reorganizacije.

Od kompanija  pravnih lica i fizičkih lica koja budu iskazali interes očekuje se da budu spremni ispuniti okvirne ciljeve koje je Skupština povjerilaca stečajnog dužnika postavila kao uslov, a to su:

1. reorganizacija stečajnog dužnika radi nastavka djelatnosti društva,

2. namirenje povjerilaca stečajnog dužnika prema planu reorganizacije,

3. upošljavanje potrebnog broja zaposlenika gdje će prednost imati zaposlenici kojima je radni odnos prestao otvaranjem stečajnog postupka

Kompanije i pojedinci koji budu iskazali interes ( putem pisma namjere ) zo ulaganje kroz postupak reorganizacije stečajnog dužnika bit će naknadno pozvani da učestvuju u postupku podnošenja obavezujućih ponuda za ulaganje putem piana reorganizacije prije nego se Plan reorganizacije stečojnog dužnika uputi Skupštini povjerilaca na usvajanje, a sve u skladu sa zakonom propisanom procedurom.

 

OSNOVNI PODACI 0 STEČAJNOM DUŽNIKU

Firma: Energoinvest - Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo u stečaju

Adresa: Džemala Bijedića 164, Sarajevo

Registracija: 65-01-1091 -09

Djelatnost: Proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova

Šifra djelatnosti: 25.11

ID broj: 4200250260001

Stečajni postupak: Rješenje Opštinskog suda u Sarajevu broj 65 0 St 571731 16 St od 01.09.2016 god.

Privredno društvo Tvornica dalekovodnih stubova - TDS je osnovana 1953 god. Spada u red najvećih preduzeća ove vrste u BiH i širem regionu.

Prije otvaranja stečaja TDS je bila prisutna u zemljama Afrike, bliskog istoka i Evrope i stekla izuzetno visoke reference odgovornog privrednog društva u svojoj djelatnosti.

Opširnije o istorijatu, proizvodnom programu i referensama možete saznati prilikom posjete i razgledanja dokumentacije i imovine stečajnog dužnika.

 

IMOVINA STEČAJNOG DUŽNIKA

Stečajni dužnik ima značajnu imovinu i to:

- zemljište u Sarajevu

- građevinske objekte u Sarajevu

- postrojenja i opremu u Sarajevu

 

Sve dodatne informacije a privrednom društvu u stečaju mogu se dobiti svakim radnim danom u toku trjanjii stečaja uz predhodno usaglašavanje saz stečajnim upravnikom.

 

ROK A DOSTAVLJANJE PISMA NAMJERE

Pismo namjere, odnosno okvirnu ponudu o iskazivanju interesa za ulaganje i sticanje vlasništva nad imovinom stečajnog dužnika kroz postupak reorganizacije dostaviti u roku od 15 dana od dona objavljivanja oglasa na adresu: Energoinvest-Tvornica dalekovodnih stubova d.d. Sarajevo u stečaju Džemala Bijedića 164 71000 SARAJEVO (sa naznakom „ Prijava na javni poziv" sa napomenom „ ne otvarati").

 

PITANJA I INFORMACIJE

Za dodatna pitanja i informacije zainteresovani subjekti mogu se obratiti na tel 033 541-295

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: